Så här bygger vi din Nordic husbil

Ett gemensamt projekt

Innan vi startar tillverkningen gör vi tillsammans en noggrann genomgång av hela projektet. Steg för steg stämmer vi av dina krav och önskemål i allt från design till specifik arbetsutrustning. Vid extra komplexa lösningar tar vi ytterligare en avstämning när vi kommit halvvägs in i byggnationen. Det är otroligt viktigt att vi kan försäkra oss om att alla material och funktioner lever upp till dina förväntningar.

Många olika branscher

Under årens lopp har vi byggt upp en enorm erfarenhet av olika lösningar för olika branscher. Allt från bankkontor och mobila poliskontor till barnmorskemottagningar och vårdhusbilar för företagshälsovård.

Tillverkningen börjar

En husbil består av två delar – chassi och kaross. Såväl chassi som utrustning anpassas alltid för att tillmötesgå och följa din lista på önskemål. Valen och lösningarna ska självklart också grundlägga säkra och trygga köregenskaper.

Vi bygger karossen

Karossen bygger vi själva och använder oss av sandwichmetoden. Konstruktionen är stark och lätt. Den lägger också basen för våra specialhusbilars enastående året-runt-egenskaper. Något vi blivit kända för när det gäller specialbyggda husbilar – oavsett geografiskt område eller praktisk användning.

Inget är omöjligt

Just att vi har kontroll i varje steg av produktionskedjan gör oss unika. På så sätt vi kan styra och anpassa design, materialval och tekniska lösningar efter behov. Vi ser till att ditt mobila kontor håller absolut toppkvalitet och blir den funktionella arbetsplats du behöver. Utmaningarna ser vi som vägar till utveckling och vårt motto – ingenting är omöjligt – ger oss fokus att göra det omöjliga möjligt.

Ett gediget hantverk

Vill du följa hur vi bygger din specialhusbil eller bara se hur en skräddarsydd husbil blir till:

Inredningen tar form

Hela processen startar i snickeriet där inredningen byggs upp. Materialen vi använder är poppelplywood som kombineras med utvalda träslag. Det lägger grunden till en unik svensk kvalitet i husbilsvärlden. Det står också för hållbarhet. Ett faktum vi naturligtvis är stolta över.

I snickeriet bygger vi allt från grunden. Hit hör exempelvis dörrar, luckor och skåp. Vi fräser också lister och laminerar homogena skivor till bord och bänkar.

Ett bekvämt fordon

Samtidigt i den andra delen av verkstaden har bakstycket till förardelen skurits upp. Här ser vi till att karossen inte påverkas av stötar och vridningar. Det gör vi genom att applicera gummiplattor under bilen tillsammans med en chassiram mellan bilen och arbetsdelen.

Varm och stabil konstruktion

I det här skedet har vi även påbörjat arbetet med att bygga sidorna till karossen. Det är en gedigen konstruktion med isolering av styrofoam, ett material som håller värmen inne och kylan ute. Utsidan klär vi med glasfiberarmerad plast.

Golv, tak och gavlar görs enligt samma princip. När det är klart sätts allt samman till en färdig kaross. Golven slipas och spacklas. El och gasol kommer på plats och värme- och vattenledningar dras in. Därefter monteras alla handgjorda skåp, soffor och bänkar precis enligt den planlösning ni gjort och som vi tillsammans kommit fram till.

Utsidan växer fram

I den sista delen av själva tillverkningen appliceras den exteriöra dekoren med er logotyp, era färger och ert budskap. Den monteras samtidigt som fönster, dörrar och beställda luckor kommer på plats. Det sista som sker är montering av den extrautrustning du beställt.

Slutkontroll och utbildning

När allt är monterat och på plats kontrollerar vi alla specialhusbilens funktioner. Efter genomförd slutkontroll är ditt mobila kontor eller din rullande vårdmottagning klar för leverans.

För att du snabbt och smidigt ska komma igång och använda din nya mobila arbetsplats genomför vi en noggrann utbildning och förevisning. För oss betyder det allt att du känner dig trygg och bekväm när du rullar ut på vägarna för att möta kunder, besökare och vårdtagare.

Självklarheten i att välja en husbil från NORDIC

FRIHET

Att åka när du vill och att kunna vara ute och åka husbil ALLA dagar på året
Alla årstider

NÄRHET

Konstruktörer och montörer på plats i produktionen.
MADE IN KRISTINEHAMN!

MÖJLIGHET

Skräddarsydda bilar efter dina önskemål. Dina behov är i fokus.
Allt är möjligt!

PERSONLIGT ENGAGEMANG

Vi är leverantören som har kontrollen över hela produktionskedjan från din idé till färdig produkt.

SVENSK KVALITET

Inredning i trä, sandwichlimmad kaross, kjolpaket, samt sidostolpar och bakramper i armerad plast.

FLEXIBILITET

Vi kan bygga en hel husbil som passar just dig och det du behöver.
Skräddarsytt