Specialhusbilar

Vi tillverkar specialhusbilar och våra klassiska husbilsmodeller på beställning. Eftersom Nordic står för hela tillverkningen kan företaget skräddarsy en husbil utifrån vad du har på din önskelista och vad som passar dig.

I fabrikslokalen på Hantverkargatan 10 i Kristinehamn arbetas det för fullt med ett antal unika husbilar. Det spelar ingen roll om vi jobbar med privatpersoner eller företag. Vi arbetar likadant med alla, vilket innebär i klartext att kunden har ett önskemål som vi sedan skissar på och visar upp i tredimensionell modell

För privatpersoner

Vid alla konstruktioner är vi väldigt flexibla och det finns en hel del som vi kan korrigera under resans gång. Dessutom är vi en av få i branschen som kan erbjuda våra kunder husbilar med fyrhjulsdrift. 4X4 / fyrhjulsdriven Mercedes går att få på Nordic Explore LBT/HB och på Extreme.

Under de senaste åren har beställningar på våra klassiska modeller ökat, så som Nordic 635 LB (Unik), Nordic 600, samt Nordic 700 har byggts fram i nytappning och efter våra kunders önskemål.

Kom med ert förslag så sätter vi oss och tittar tillsammans så ni får just den husbilen som ni önskar.

Ett rullande kontor

Ett rullande bankkontor, säljkontor, turistkontor, laboratorium, hårsalong, tandklinik, bokbuss, redaktion, utställning, veterinärstation, friskvårdsklinik, en mobil polisstation som minskar brottsligheten på Stureplan eller en blå husbil som gör det lättare  för Kustbevakningen att operera längs svenska kusten. Användningsmöjligheterna för Nordics husbilar är många.

Flera vårdföretag har också sett fördelarna med att kunna åka ut till företagen och patienterna istället för att de ska komma till mottagningen.

Eftersom Nordic står för hela tillverkningen kan företaget skräddarsy husbilarna till sina kunder. Flera företag har upptäckt möjligheten att använda husbilen som en rullande mässa i kontakterna med kunderna.

Exempel på specialbyggen till privatpersoner

Nordic Explore LBT

En Nordic Explore LBT, fyrhjulsdriven Mercedes med fokus på klara-sigutan-el-i-alla-väder. En självförsörjande husbil som har extra värmepaket, största omvandlaren och största bränslecellen. Beställd av aktiva skidåkare med många nätter vid skidbackar där minusgraderna kan bli kännbara. De klarar många dagar utan el. Här har kunden valt ljus ek i inredningen.

Nordic Unik/600

En Nordic Unik/600 som är byggd på ett MB316-chassi och med gott om svängrum. Ingen sittgrupp bakom förarhytten utan istället två soffor i akterpartiet. Två bäddsoffor som är lätta att bädda upp, samtidigt som man har en skön och rymlig sittgrupp.
Här har kunden valt ljus björk i inredningen.