Så här bygger vi din Nordic husbil

Inget är omöjligt

Vi går tillsammans noggrant igenom projektet med dig som kund innan byggstart. Vid komplexa byggnationer träffas vi åter efter att projektet har kommit halvvägs för att säkerställa era behov av funktion och användande.

En husbil består av två delar – chassi och kaross. Valbarhet av chassi och utrustning för anpassning efter era önskemål och behov. Karossen bygger vi själva och använder oss av sandwichmetoden som är stark och lätt, samt har de bästa året-runt-egenskaperna. Vi är den enda leverantör som har kontrollen över hela produktionskedjan, detta gör oss konkurrenskraftiga och flexibla. ”Ingenting är omöjligt” är företagets gemensamma inställning.

När chassit kommer till oss ligger en arbetsordning färdig som tillsammans med ritningar som noggrant beskriver hur bilen ska byggas.

Nu sätter arbetet igång!

Det börjar i snickeriet där inredningen byggs upp. Vi använder oss av poppelplywood tillsammans med äkta trä – det är grunden i svensk kvalité med hållbarhet. Vi bygger allt från grunden så som dörrar, luckor och skåp. Vi fräser lister och laminerar homogena skivor till bord och bänkar.

Samtidigt i den andra delen av verkstaden har bakstycket till förardelen skurits upp. Gummiplattor under bilen tillsammans med chassiramen mellan bilen och bodelen gör att karossen inte påverkas av stötar och vridningar.

I detta skede har vi även påbörjat arbetet med att bygga sidorna till karossen. Det är en gedigen konstruktion med isolering av styrofoam, ett material som håller värmen inne och kylan ute. Utsidan kläs med glasfiberarmerad plast.

Golv tak och gavlar görs enligt samma princip och när det är klart sätts allt samman till en färdig kaross. Golven slipas och spacklas, sedan dras el, gasolen kommer på plats, värme- och vattenledningar dras in. Därefter monteras alla handgjorda skåp, soffor och bänkar in helt efter era önskemål.

Den exteriöra dekoren monteras samtidigt som fönster, dörrar och beställda luckor kommer på plats. Därefter sker all montering av beställd extrautrustning och vi checkar av alla funktioner innan leverans.

När er Nordic husbil är klar sker en noggrann utbildning och förevisning till er som kund, allt för att säkerställa ett positivt användande.

Självklarheten i att välja husbil från Nordic

FRIHET

Att åka när du vill och att kunna vara ute och åka husbil ALLA dagar på året

NÄRHET

Konstruktörer och montörer på plats i produktionen.

MADE IN KRISTINEHAMN!

MÖJLIGHET

Skräddarsydda bilar efter dina önskemål. Dina behov är i fokus.

PERSONLIGT ENGAGEMANG

Vi är leverantören som har kontrollen över hela produktionskedjan från din idé till färdig produkt.

SVENSK KVALITET

Inredning i trä, sandwichlimmad kaross, kjolpaket, samt sidostolpar och bakramper i armerad plast.

FLEXIBILITET

Vi kan bygga en hel husbil som passar just dig och det du behöver.