2013

Nordic husbilar – Nordic Fritidscenter

 
Modellåret 2015 = 25-års firande för Nordic
Nordic husbilar är varumärket – Nordic Fritidscenter är butiken. Nordic husbilar är ett välkänt varumärke sedan nästan 25 år tillbaka, men sedan 2006 säljer Nordic husbilar AB även Adria och Sun Living. För att särskilja verksamheterna lanseras nu namnet Nordic Fritidscenter.
 
specSpecial-husbilar är en nisch som företaget kommer profilera och investera mer. Detta för att visa olika möjligheter hur man kan använda  husbilen för företag och myndigheter. Sedan 1993 har företaget tillverkat flertalet special-husbilar ex. Polishusbil, Bankkontor, Vårdmobiler, Veterinärshusbil, Säljkontor, mm.
 
Nu är det första gången som Nordic husbilar kommer resa runt på mässor för att visa upp en egen special-husbil och hur man kan jobba. Vi startade med att medverka på Lastbilsmässan på Elmia och kommer även att visa upp denna möjlighet på Elmia husvagn och husbilsmässan. Denna special-husbil kommer även att synas på flertalet evenemang runt om i landet.
 
Succémodellen Nordic Explore LBT byggs nu upp på det nydesignade Fiatchassit, den här modellen har Al-ko chassi som standard. Det är den perfekta husbilen för två personer med toalett, dusch och garderob längst bak, vilket gör inte bara toaletten rymlig utan hela bilen upplevs luftig. Husbilen har generöst med garderober, skåp och annan smart och praktisk förvaring. Rejäla lastutrymmen med plats för stolar och bord. Två sköna långbäddar i sovutrymmet.
 
lbtNu på Elmiamässan premiärvisar vi också vår storsäljande modell Nordic Explore LBT Alkov byggd på Mercedes Benz Al-ko chassi. Många av våra kunder beställer alkovmodellen för att inte behöva gå och lägga sig samtidigt som tex. barnen eller barnbarnen som åker med på äventyret, samtidigt som rymden och volymen i både skåp och ståhöjd vid dinetten blir normal. För de som tycker om separata långbäddar har Nordic husbilar ytterligare två modeller att välja på.

Den hetaste modellen efter Nordic Explore LBT är vårt flaggskepp, Nordic Expedition, som är hela en meter längre. Med på Elmiamässan visar vi visar upp planlösningsmodellen Queenbädd, men även denna modell finns med ett långbäddsalternativ.
 
Inom vårt modellprogram finns allt ifrån den klassiska modellen som är 6,5 meter lång med fransk bädd bak – Nordic Four Season. Vi har ytterligare tre olika planlösningsmodeller i 7.5 meters klassen med fasta bäddar.

Vi har gjort en del interiörsmässiga förändringar inne i bodelen med ny golvmatta, större bord med nytt stativ och designförnyelse på dynor. Dessa nyheter gäller hela vårt modellutbud. Nordic är en praktisk, rejäl och robust husbil som vänder sig till användare som ställer höga krav på funktion året runt. Nu mer än någonsin är Nordic husbilen populär för att det har varit rekordvarm sommar. Vi är inte bara Vinterhusbilen nr 1, utan med vår gedigna isolering håller sig Nordic husbilen både sval på sommaren och varm på vintern.
 
Med den rörligheten man får med en husbil kan det vara tryggt att veta att den fungerar vid alla evenemang och nöjen man vill delta i. Allt från Vasaloppet till rundresan i Europa under sommarmånaderna. Med en husbil från Nordic husbilar kan våra kunder känna sig trygga. Nordic husbilar är känd är som husbilen för Året-Runt-Bruk, den kassaskåpssäkra husbilen.
 
25-års jubileum - Med äkta passion för husbilsliv har familjen Andersson byggt husbilar under namnet Nordic husbilar sedan 1990. Grundaren Ove Andersson är fortfarande delaktig och syns ofta, både i fabrik i Kristinehamn på olika mässor, även om det är sönerna Stefan och Per som tagit över företagsdriften sedan 10 år tillbaka.
 
5Har Ni fler frågor, tveka inte, utan kontakta
Stefan Andersson
070-593 21 90
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriv ut E-post