2013
Historik

Det var passionen för husbilar som skapade NORDIC. En passion som fortfarande genomsyrar hela företaget. Det började med att vår familj byggde en husbil 1984 och upptäckte hur smidigt det är med bostad och fordon i ett. NORDIC husbilar AB startade år 1990 vi startade i hyrda lokaler av Kristinehamns kommun. Vi startade i den värsta lågkonjunkturen, vi utvecklade 3 modeller NORDIC 585, 5860 och 685 byggda på Europachassi och Iveco. Omsättningen blev 5,7 miljoner.

1991

Stororder

Tog vi hem order på 20st Camper från ett uthyrningsbolag. Utvecklade då NORDIC 4200 Camper passande till Nissan pickup.

 

1992

Nya lokaler

Utannonserades grannlokalen Kopparn 3. Det var anbudsgivning, NORDIC husbilar ab tog hem budgivningen och det är i de lokalerna som vår verksamhet är i idag. Produktutvecklingen gick vidare med NORDIC 599 byggd på Iveco. Det blev pressnyhet 1992. Europachassit klarade ej myndigheternas miljökrav, så det blev stopp för import av dessa.

 

1993

God morgon Sverige

NORDIC 700 med separata sängar byggd på Mercedes blev vår stora nyhet på Elmia mässan. Kom vi med i ett reportage i God morgon Sverige. Vi ansågs inte som riktigt kloka som presenterade en husbil för 600 000:-, men idag kan vi konstatera att det blev en lyckad satsning. Åkte många turer till Bingolotto i Göteborg under hösten 1993.

 

1994

Bingolotto

NORDIC husbil som Bingolotto utlottade påskafton 1994. NORDIC investerade i en vakuumpress 3x10 som betydde att vi började tillverka alla karosserikomponenter själva.

 

1995

Nordic husbilsklubb

Såldes två NORDIC husbilar till Bingolotto, det gav mycket bra reklam. Fiat Europa chassi blev åter godkänt. NORDIC premiärvisade Fiat på Sollentunamässan. Nordic husbilsklubb startade 1995 Omsättning 8,585 tkr

 

1996

Four Season

NORDIC husbilar ab introducerar en lågprishusbil. NORDIC Four Season med tre planlösningsalternativ Pris 449 000:-

 

1997

Investeringar

NORDIC 635 MB312 introduceras. Investeringen har varit inriktad på ombyggnad av fastigheten. Inomhushall, utökning av produktionslinje, säljkontor samt expansion av mark. Hela baksidan markarbetades och inhägnades. Nordic Uthyrning startades. Affärsidé hyra ut husbilar.

 

1998

Service

NORDIC 625 MB 312 alt Fiat introducerade En husbilsmodell som är framtagen i samarbete med Nordic husbilsklubbs utvecklings grupp. En husbil för den som tar med sig sina laster på semestern. PK Service Montage startades. Affärsidé Serva, tillbehörsmontage

 

1999

Fritidscenter

NORDIC husbilar ab har haft ett försäljningsbolag, NORDIC husbilar & Fritidscenter ab, som har sålt nya och beg husbilar. Vi inledde 1999 med att göra en fusion. En ny modell vid namn Nordic 600 skapades i samarbete med ett äldre par som vill ha allt inom räckhåll med enkel bäddlösning i golvnivå, bäddsoffor.

 

2000

10 år

Nordic Husbilar firar 10-års jubileum med pompa och ståt hela året med olika aktiviteter Hemtagning av tillverkning av alla snickerier blev invigd av Landshövdingen Ingemar Eliasson. Därmed tar Nordic husbilar ytterligare ett steg att vara en flexibel husbilsproduktion med kvalité och flexibilitet. Bygger en hall för att avskärma personalutrymmen med produktionen POS Förvaltning startades. Affärsidé Förvalta fastigheter (Ägare Ove, Stefan , Per ) Omsättning 37,869 tkr

 

2001

Ny serviceverkstad

Mjukare stilrenare inredning och alternativ kaross i plast är den senaste utvecklingen på Nordic husbilars modellprogram. En liten husbil vid namn Nordic Puppy skapas och den är en liten och kompakt husbil för två personer som byggs på Hyundai H1 chassi. Ny serviceverkstad invigs där erbjuds reparation och tillbehörsmontage på alla husbilsmärken. Nordic Service & Uthyrning startas. Affärsidé sammanslagning av PK Service och Nordic Uthyrning.

 

2002

Trygghet och kvalité

Trygghet och kvalité är två av våra honnörsord. Vi breddar oss på marknaden med att öka utbudet till 11 modeller och 25 planlösningar. Lansering av samarbetet med Peugeot startade. Närhet och frihet året om husbilen som högteknologisk borg allt fler företag ser möjligheter med att beställa rullande kontor. Bäddat för äventyr, Mot nya mål, Upplagt för upplevelser är axplock av våra budskap i vårat nya Nordic magasin och hemsida där man lätt kan hitta nya samt begagnade husbilar: www.nordic–husbilar.se Ytterligare utvidgning sker med att hyra lokaler i grannfastigheten där reservdelslager byggs upp och vi kan idag erbjuda delar ifrån 1990 års modell och framåt.

 

2003

Vinterkvalité och Vinterfunktion

Vinterkvalité och Vinterfunktion Ledstjärnor för NORDIC husbilar ab har alltid varit kvalitet och funktion – vår husbilar ska kunna nyttjas året runt. Bekvämlighet – Smidighet – Stilighet. Under 2003 förstärkte vi vår profil med att göra bodelen bekvämare – smidigare och stiligare. Ytterligare nyheter under året: NORDIC 635 Four Season. Byggd på Peugeot, där kunden själv väljer utrustning och standard. NORDIC Camper. Det är nu 10 år sedan vi byggde Camper. Nu är trenden tillbaka. Pickupen har blivit populär och därmed ökar efterfrågan på Camper. Vi lanserade en Camper för 3 – 4 personer, givetvis i samma kvalitet koncept som våra husbilar. Större bilar, lyxigare och specialbilar har producerats under 2003. Där kan bland annat Kustbevakningen nämnas som en i mängden av nya kvalitetsmedvetna kunder. NORDIC husbilar ab har under 2003 även gått in i Norge, där efterfrågan finns av nordiskt klimatanpassad husbil.

 

2004

Kvalitet och omtanke

Kvalitet och omtanke. Nordic husbilar har alltid varit mån om att förknippas med kvalitet och omtanke. Eftersom husbilarna byggs från grunden i den egna fabriken i Kristinehamn har vi full kontroll över alla led i tillverkningen och kan kvalitetssäkra hela kedjan. Tillval är vår standard Ny planlösningsmodell på 4-hjulsdriven Mercedes Ny exteriör och interiör design Inför modellåret 2005 Tillval är vår standard Ny planlösnings modell på 4-hjulsdriven Mercedes Trenden på personbilssidan har visat sig vara 4-hjulsdrift, stora s.k. SUVar. Nu hänger Nordic husbilar på trenden med en ny planlösningsmodell samt ett stort lyft exteriört. Grunden är vår NORDIC 599 där det skett stora förändringar vid sittgruppen. Nu är det möjligt att med ett enkelt handgrepp få 2 separata bäddar. Ny exteriör & interiör design Ny karosseri-design med högt monterat bromsljus och separata baklampor. Samt invändigt ny silverline-design på lampor och beslag med rundare former på inredningen.

 

2005

15 år

Inför modellåret 2005 År 2005 fyller Europas mest unika husbilstillverkare Nordic husbilar ab 15 år, samtidigt som Nordic husbilsklubb firar 10-årsjubileum. Under de 15 år som vi har tillverkat husbilar har vi byggt upp ett gediget kunnande. Vi har vuxit och blivit ”stora”, men inte så stora att vi inte längre känner ansvar för varje detalj. Redan från starten var filosofin att våra husbilar ska kunna användas hela året. Därför har både inredning och chassi anpassats till det nordiska klimatet med bland annat vattenburen golvvärme och förstklassig isolering – en kunskap som vi vågar påstå att vi är unika på efter alla år. Det är det som gör att du kan känna dig trygg hos Nordic husbilar ab! Renoverar och bygger vi om butiken och utökar till 4 säljkontor bygger även ett konferensrum I POS för 25 personer. Kvalitet och omtanke Nordic husbilar har alltid varit mån om att förknippas med kvalitet och omtanke. Eftersom husbilarna byggs från grunden i den egna fabriken i Kristinehamn har vi full kontroll över alla led i tillverkningen och kan kvalitetssäkra hela kedjan. Tillval är vår standard - Ny halvintegrerad design - Tyst - Långsiktighet Ny halvintegrerad design Mjukare former, hela 20cm lägre allt för en smidigare profil. Vi har utvecklat en glasfiberdel ovan hytt som ger en tuffare profil och färgat både takpassning och sidostolpar i Nordicgrå Tyst Våra husbilar har tyst husbilskomfort under körning och uppställning. Tack vare tillverkningsmetoden och det äkta träslaget är Nordic husbilen en av de tystaste och säkraste husbilen på marknaden.

 

2006

Vinterhusbil

Vi har under år 2006 stärkt vår Vinterhusbilsprofil. Vi vill ständigt stärka vår profilering att vi är den absolut bästa vinterhusbilen på marknaden. Vårt nya modellprogram var stripade med budskapen: » Vi syns i fädernas spår Vasaloppet » Vi utmanar kylan på Jokkmokksmarknad Vi har satsat på kraftigare isolerade skjutdörrar för att ännu bättre behålla den goda värmen i bodelen. Som bonus förbrukas mindre gasol. Utvecklat mera aerodynamiska sidostolpar. Detta bidrar i sin tur till minskad bränsleförbrukning samt att våra husbilar även ser smäckrare ut. NORDIC husbilar högsta prioritering är: Hög kvalité på fritiden! Vi har även under fyra års tid arbetat hårdare med att utveckla: Komfort - design – teknik. NORDIC husbilar samarbetar nu även med Fiat. När vi startade att bygga på Fiatchassiet passade vi på att utveckla en ny halvintegrerad modell, som passar Fiats tuffa design. Vi är nu inne på vårt 12:e år i samarbete med Mercedes Benz för de kunder som vill ha det lilla extra. Utvändigt har både Mercedes och Fiat fått en tuffare och kraftfullare framtoning. Givetvis har NORDIC husbilar sett till att följa designutvecklingen och tuffat till både halvintegrerade modellen samt alkovmodellen. Efter den här marknadsmässiga skrivningen kan man dra slutsats att NORDIC husbilar har under 2006 lagt stor vikt på utvecklingskostnad och utveckling av modeller. Vilket har gett resultatet att vi har det bästa orderläge under NORDIC husbilars 17 åriga historia.

 

2007

Polisen

Produktutveckling Inför modellåret 2007 gjorde både Fiat och Mercedes helt nya chassimodeller med tuffare framtoning. Nordic har utformat de nya bodelarna för modellåret 2008 så att de harmonierar med dessa, såväl utvändigt som invändigt. Modellerna premiärvisades på Elmiamässan 2007 och gjorde där stor succé. Hedervärt uppdrag I januari 2007 tecknade Nordic husbilar ab ett avtal med Polisen i Stockholm på två mobila polisstationer. Redan 1991 byggde Nordic husbilar ab den första specialhusbilen åt polisen. År 2006 gjordes den andra. Det visade sig att detta med mobila polisstationer fungerar över förväntan, så naturligtvis är vi på Nordic mycket stolta och glada att det var Nordic husbilar ab som fick order på att ytterligare två stycken det här året. Dessa levererades i juli, och enligt polisen har våldet minskat 30 % kring områden där polisen är synlig. Säljpremiär Adria hos NORDIC År 2007 lade Nordic husbilar ab in ytterligare en extraväxel. Vi blev återförsäljare av och Adrias sortiment av husvagnar och husbilar. Det visade sig vara ett bra komplement till vårt eget märke NORDIC, Vi har under Nordic husbilar ab:s 18 åriga historia aldrig haft så många besökare som år 2007. Vi har även tagit in KAFO-Trailer sortiment gällande släpkärror. Detta blir ytterligare ett steg i vår vision att bli ett ledande företag inom rullande fritid. Med eller utan motor! Markköp I november månad köpte Nordic husbilar ab en tomt vid genomfartsleden 26:an.

 

2008

3 nya modeller

Active, Adventure och Explore - tre helt nya modeller Nordics husbilar med nya smarta planlösningar Sedan starten 1990 har vi fått stark respons på marknaden för våra bilar som gjort sig kände för att vara riktiga året-runt-bilar. Nu presenterar vi ett helt nytt modellprogram med nya planlösningar, större lastutrymmen, smartare sovavdelningar och komfortablare sittutrymmen. Dessutom satsar vi på ett helt nytt träslag i inredningen - sober teak som är aningen mörkare än träslaget bok som använts tidigare. Liksom i våra tidigare modeller har stor omsorg lagts på att behålla en husbil som gör skäl för epitetet vinterbil. Isoleringen är gjord för att tåla riktigt låga temperaturer. Den nya modellerna är: Explore - utforskaren är tänkt för den lite mer äventyrliga köparen. 40-talisten som kanske vill utforska och leva ett husbilsliv med generösa lastutrymmen och som använder husbilen året runt. Explore har två långbäddar. Active är husbilen för den större familjen. Här finns en stickkoj och dubbelsäng liksom generösa lastutrymmen som slukar cyklar på sommaren, skidutrustningen eller stora ishockeybagar. Adventure är tänkt för spännande äventyr. Förvaringsutrymmena är lika generösa som på de andra modellerna. Sovdelen är inredd med en mysig tvåbäddssäng. En riktigt stor husbilsnyhet - Nordic Exclusive En Nordic husbil som är större och lyxigare än någonsin tidigare. Sedan starten 1990 har Nordic Husbilar blivit känt för sina komfortabla vinterhusbilar. Nu går vi ett steg längre och presenterar Nordic Exclusive - ett riktigt husbilshem byggt på ett MAN-chassi, 9 meter lång och med en totalvikt på 10 000 kg. Nordic Exclusive är den perfekta husbilen för till exempel 40-talsgenerationen som vill ha ett rullande hem med generösa utrymmen. Inredningen är i äkta ek och i toalettutrymmet sitter det mosaik som förhöjer känsla av äkta mobil-lyx. Under 2008 gjort den historiskt största förändringen i vårt modellprogram för att möta framtidens krav på kvalitativ mobil fritid.

 

2009

Äventyret har ett namn

Äventyret har ett namn- Nordic husbilar Activ/ Explore/ Adventure/ Seasons/ Exclusive De nya modellerna från Nordic representerar de möjligheter som våra husbilar ger sedan 1990. Är du aktiv? Vill du upptäcka världen och äventyret året runt? Då trivs du med Nordic. I en Nordic husbil är du aldrig begränsad av årstiderna. Var du än vill åka är din Nordic beredd att fungera som basläger, med den trygghet och komfort som är vårt kännetecken. Du väljer själv om din nya Nordic ska baseras på chassi från Mercedes eller Fiat. Från och med detta modellåret går det även att välja Al-ko på båda chassi-alternativen och de är givetvis Norden-utrustade för att klara av en riktig kall vinter. När du satsar på Nordic kan du vara säker på att hela husbilen är anpassad för att klar den krävande miljön på de nordiska vägarna. Produkt utveckling NY modell inför Elmia mässan. Årets Nyhet valde vi att bygga på Mercedes nya generation som är Euro 5 godkänd. Motoralternativ är 163 hk eller 190 hk. Nordic Extreme Black Edition som premiärvisades är två nyheter i en. Nordic Extreme husbilen har en härlig inbjudande sidosäng den är hela 160.cm bred, med ett garage under. Black Edition är en fräck svart design, som går att välja på alla våra succémodeller Active, Explore, eller Adventure byggda på Mercedes. Något för den som vill synas! Möjligheten är oändlig inom mobila lösningar. Under 2009 har vi levererat varierande special –bilar till myndigheter i Norge och Sverige företags hälsovårds husbil. Omsättning ca. 65 miljoner.

 

2010

20år

Firar Nordic 20-årsjubileum och klubben 15 år. Även det här året samarbetar Nordic husbilar med Diggiloo. Jessica Andersson och Lasse Holm åker husbil och de kommer även på jubileumsfesten i september.

 

2013

Vår första återförsäljare

Norrkust Caravan blir Nordics första återförsäljare. Ny planlösning på Explore

 

Skriv ut E-post

Ladda ner 2014-års katalog

Här kan du ladda ner eller beställa katalog från 2014!
 
Ladda ner

Beställ din katalog här!

Fyll i dina uppgifter så skickar vi en katalog till dig