2013
 
ny ext
ny ext
 
Från vildmark till storstan
Vår nya externa dekor har, precis som materialvalen inne i bilen, inspirerats av den svenska vildmarken. De topografiska linjerna i kombination med de stiliserade fjällen (eller vågorna om man så vill) skall inbjuda ägaren till att utforska nya marker och testa nya äventyr. Ett äventyr behöver ju dock inte vara att man skall bestiga berg eller ens simma med delfiner, ett äventyr kan vara att plocka svamp med sin käraste och finna en hemlig svampskog eller kanske att test nattlivet i Berlin.
Du vill upptäcka världen, besöka gamla och nya vänner, se platser du drömt om, men också komma tillbaka till ställen där du inte varit på länge. Du vill kunna vara ute och åka husbil ALLA dagar på året. Vilka skäl du än har när du väljer målet för din resa kommer du säkrare dit i Nordic Explore.
 
AL-KO chassierna är skräddarsydda för varje Nordic husbilsmodell. De är anpassade till den bil som Nordic vill bygga och inte tvärtom. Husbilen utgår alltså från huset och inte från bilen.
 
Nordic Explore HB
 

De fyra årstiderna

Vår

Nordic husbilar är byggda för att klara många mil på vägen, så varför inte möta våren i Prag?

Höst

Höstmånaderna ger oss vackra färger och avkopplande natur, som gjort för en Nordic husbil.

Sommar

Inget slår den svenska sommaren. I en Nordic husbil blir den om möjligt ännu bättre.

Vinter

Snöstormar och isande vindar. Bring it on! I en Nordic Husbil kommer du älska vintern.

 

 

 

Varma handdukar

Handdukstork i toalett- och duschutrymmet gör dina handukar är hotellvarma samt att de torkar snabbt. Utrymmet håller sig då fräscht och fuktfritt.

Nordic Adventure
Du åker säkert och tyst, samt sover bekvämt i sängarna med riktigt underbara resårmadrasser. Denna modell finns i två olika varianter beroende på hur stort lastutrymme ni önskar, högbädd eller lågbädd.
 
Ditt val
Integrerad

 

 

 

Energisnål

Sedan 1990 ser vi det som en självklarhet att alla våra husbilar har isolerade skjutdörrar mellan hytt och bodel. Ett måste för att få den bästa komforten vintertid, men även under alla råa och kyliga dagar året runt.

Våra önskemål hur ett kök ska se ut varierar. En del vill att det ska vara stora köksbänkar och en del av oss vill att det ska vara stora kyl- och frysutrymmen. Du väljer själv hur du vill att ditt kök ska se ut. Inmonterad ugn går att få i alla våra modeller.
 
Här finns en rymlig sittgrupp, bordet är bara att dra ut när det är dags för den stora måltiden. Får du dessutom besök är det bara att dra ut soffan.
 
Ditt val
Adventure
 
Explore HB

 

 

 

Chassi

Hos oss väljer du vilken bil du föredrar - Fiat eller Mercedes.
Fiat är framhjulsdriven och finns med alternativet Al-ko-chassi.
Mercedes är bakhjulsdriven och finns med alternativet Al-ko-chassi.

Kaross

Kaross
Du kan välja vilken kaross du vill ha. Halvintegrerad ger en lägre och mer strömlinjeformad bil, medan alkovmodellen ger fler bäddar.

Kök

Även köket går att byggas efter dina önskemål. Antingen väljer du en stor kyl/frys eller så väljer du att prioritera en stor arbetsyta.

AL-KO

Skriv ut E-post